Σουβλάκι κοτομπέικον

Posted on 3 Ιουλίου 2017

By

Υλικά για 6 σουβλάκια:

 

  • 1 στήθος κότας
  • 4 πιπεριές
  • 2 ντομάτες
  • 6 λωρίδες μπέϊκον κομμένες στα τέσσερα
  • ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 πρέζες κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 2 πρέζες μιξ μπαχαρικών για κότα
  • Αλάτι όσο θέλουμε
  • 6 ξυλάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε 4 κομμάτια το στήθος της κότας κατά μήκος και μετά το κόβουμε σε κομματάκια για τα σουβλάκια μας. Κάθε σουβλάκι θα πάρει 4 κομματάκια κοτόπουλο. Μαρινάρουμε τα κομματάκια της κότας με τα μπαχαρικά, το αλάτι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο για μισή ώρα. Στο μεταξύ κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και τις ντομάτες για να τα προσθέσουμε τρυπώντας τα ξυλάκια μας ανάμεσα στα κομμάτια κότας, οπότε πρέπει να κανονίσουμε να τα κόψουμε όσο το δυνατόν τετραγωνικά.

Μόλις περάσει η μισή ώρα που μαρινάραμε το κοτόπουλο αρχίζουμε το σούβλισμα. Βάζουμε κομμάτι πιπεριάς, μετά κομμάτι ντομάτας ύστερα μπέϊκον και τέλος κοτόπουλο, το κάνουμε αυτό εναλλάξ, βάζοντας 3 κομμάτια κότας και τελειώνουμε με την πιπεριά. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι που θα ψήσουμε και τυχόν ελαιόλαδο που έμεινε από τη μαρινάδα το ρίχνουμε πάνω στα σουβλάκια μας. Βάζουμε το φούρνο στο grill και ψήνουμε 15 λεπτά από κάθε πλευρά.

, , ,

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *