Μπιφτέκι γεμιστό

Posted on 2 Ιουλίου 2008

By

Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, αφράτα ζουμερά μπιφτέκια, γεμιστά με τυρί που λιώνει, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους…

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή κατά προτίμηση μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 φέτες μπαγιάτικο (2-3 ημερών) ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα ή τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζετε σε μεγάλο μπολ το κιμά προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από τα τυριά και τη πιπεριά) ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε για 30 λ στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Το βγάζετε από το ψυγείο και ξαναζυμώνετε το κιμά.

Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στη μέση το τυρί που έχετε κόψει μπαστουνάκια ή τετράγωνα κομματάκια και σε περίπτωση που βάλετε πιπεριά και τη πιπεριά.

Πλάθετε πάλι τα μπιφτέκια με τρόπο ώστε να κλείσετε μέσα τα τυριά και να μη χυθούν κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου σας.

Tip:Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες και μπιφτέκια είναι το πολύ ζύμωμα του μείγματος κιμά.

, , ,

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *